24 Eylül 2009 Perşembe

Smackdown Nasıl bir Spordur?

Amerikan güreşinde çok değişik federasyonlar vardır.Bu federasyonlar Amerika`da , Japonya`da , Kanada`da , Meksika`da ve Avusturalya`da bulunmaktadır.Bu bölgelerin resmi güreşidir. 1904 yılında Ulusal Güreş Birliği NWA en güçlü federasyon oldu.1962 yılında Dünya Geniş Güreş Federasyonu federasyounu WWWF en güçlü federasyondur.1980 yılında federasyonun ismi Dünya Güreş Federasyonu WWF oldu.1996 yılında Dünya Güreş Şampiyonası WCW en güçlü federasyon konumuna geldi.1999 yılında Dünya Güreş Fedrasyonu WWF yeniden birinci sıraya yükseldi.2001 yılında Dünya Şampiyona Güreşi WCW ve En Uzaktadiki Güreş Şampiyonası ECW Kapandı.2002 senesinde Dünya Güreş Fedarasyonu(WWF) ismini World Wrestling Entertainment WWE olarak değiştirdi.2002'de TNA kuruldu.Şu an WWE ve TNA rakip federasyonlardır.

Smackdown Nedir?

WWE, en doğru anlamıyla kas, renk, atımlı müzik ve pirotekniğin bir karışımı olan büyük gösteridir.
Güçlü ve karizmatik sporcuların mücadelelerinin, komik skeçlerin, güzel kadınların ve popüler WWE Divaları’nın yer aldığı bir “Dünya Güreş Eğlencesi (WWE)” olarak da nitelendirilir.
Her yıl Dünya Kupası’nın eşdeğeri olan WrestleMania’ya 20’den fazla ülkeden fanlar katılmaktadır.2007’de gerçekleşen WrestleMania 23, bir günde en yüksek sayıda-80.103 fanı çekerek WWE tarihinin en yüksek katılım rekorunu kırmıştır.
Tüm bu başarı şirketin yenilikçi ve hırslı sahibi üçüncü kuşak menajer Vincent McMahon’un liderliğinde elde edilmiştir.
1985’te WrestleMania’yı ilk yaratan ve daha sonra ücretli televizyon yayınının başlangıcı olarak kullanan McMahon’du. Yoğun talepten dolayı WWE paralı televizyon yayını alanında lider oldu.
Bugün her biri kendi tema ve geleneğine sahip olan the Royal Rumble, Survivor Series ve SummerSlam, WWE’nin önde gelen serileridir.
Kaya lakaplı Dwayne Johnson’un oyunculuk yeteneğini vurgulayan The Scorpion King ve diğer iki Johnson filmi olan The Rundown ve Walking Tall’un ortak yapımından sonra WWE filmleri organizasyonun süper starlarına eşlik eden sinema ve TV projelerine odaklanacak şekilde biçimlendirilmiştir. WWE filmlerinin piyasaya ilk çıkışı 2006’da başrolünü şirketin adrenalin tetikleyici süper starlarından biri olan Kane’in oynadığı korku filmi “See No Evil”dır. Ardından WWE şampiyonu John Cena’ya eşlik eden, The Marine ve Stone Cold Steve Austin’in başrolünü oynadığı aksiyon filmi “The Condemned” bunu takip etti. 2009’da Mr. Kennedy’nin eşlik ettiği “Behind Enemy Lines Columbia” ve John Cena’nın eşlik ettiği 12 Rounds DVD’leri sektörde yerini aldı.
Şirketin en iyi bilinen şovu RAW ilk defa 1993’te ve canlı olarak yayınlandı. Dwayne Johnson’ın daha tanıdık sloganlarından biri SmackDown, 1999’da özel şov olarak başladı ve yakın zamanda haftalık içerik haline geldi.
WWE’nin üçüncü markası ECW, the Extreme Championship Wrestling tanıtımından esinlenilmiştir ve birçok kararlı ve alternatif unsuru meydana getirmiştir. Daha sonra WWE’nin listedeki yaklaşık 160 süperstarı sırayla tek bir unsurda birleştirilmiştir. Bu listede Triple H, John Cena, Batista; Rey Mysterio ve the Undertaker da yer almaktadır.

The Great Khali


The Great KhaliThe Great Khali, gerçek adıyla Dalip Singh Rana,1972 doğumlu Hint Güreşcisidir. WWE'ye gelir gelmez The Undertaker ile dövüşmeye başladı, fakat 5 hafta sonra yenildi ve ECW'ye gitti.Uzun boyu ve yapısıyla Great (muhteşem) adını almıştı. 2006 yılında ise Smackdown'a geri dönmüştür. 20 Man Battle Royal maçında ortaya atılan kemeri kazanmıştır. 16 Eylül'de Khali, Batista ve Mysterio arasında yapılan üçlü maçta şampiyonluk kemerini Batista'ya kaybetmiştir. Bunun üzerine Batista kazandığı kemerle ringe çıkar ve kutlama yapar. O sırada Mark Henry gelir ve Batista'ya meydan okur.Maça khalinin karışması sonuu batista diskalife ile kazanır . Khali'nin en büyük özelliği 50 numara ayakkabıları, 220 cm'lik boyu ve 192 kg'lik kilosudur.Khali Raw'daKhali, Triple H'in yokluğunu kapatmak için Ocak 2007 de Raw'a geçti. Kane'le çekişmeye girdiği için SmackDown!'da boy göstermeye başladı. Wrestlemania 23'te Kane'i yendi. Khali sonraları WWE şampiyonluğu için Judgement Day'de John Cena'yla güreşti ama Cena onu FU yaparak yendi. Hatta kemerin ortada olmadığı maçta Khali, Cena'ya Double Handed Chokeslam yaparak yendi. Ertesi gün yapılan maçta One Night Stand'te bir Falls Count Anywhere maçında Cena'ya yine yenildi. Böylelikle Cena'yla olan çekişmesine son vermek zorunda kaldı. 15 Haziran 2007 de ise SmackDown!' a geçtiği açıklandı.Bir zaman sonra jef hardy ve mr kenkendy ve mvp vs big show ve khali arasında battle royal ı khali kazanınca triple h nin rakibi oldu.== KEMERLERİ VE BAŞARISI == WWE Champıon(2 kere) World Heavyweight Champion

shawn michaels


Michael Shawn Hickenbottom (22 Temmuz, 1973) Shawn Michaels ismi ile bilinen profesyonel güreşçi.World Wrestling Entertainment'in RAW brandinde güreşmektedir.1987'den beri WWE'dedir.Monday Night Raw'ın ilk bölümünde bulunan ve şuan federasyonda olan iki güreşçiden biridir.(Diğeri The Undertaker'dır.)
WWE'ye katılmadan önce güreş kariyerine Mid-South Wrestling ve American Wrestling Association (AWA) federasyonlarında başladı.Marty Jannetty ile takım olup AWA takım kemerlerini iki kere kazandılar.AWA ile kontratları devam ederken WWF'e katıldılar.AWA'e döndüler ama 1988'de tekrar WWF güreşçisi oldular.
WWF'e katıldıktan sonra tek güreşmeye başladı ve "The Heartbreak Kid" karakterini oynadı.Backstage grubu olan The Clique lideriydi.Sonraki yıllarda Hunter Heart Helmsley ve Chyna ile D-Generation X (DX) grubunu kurdu.Aynı yıl Shawn Michaels ve Bret Hart arasında "Montreal Screwjob" olayı yaşandı.Sakatlanıp WWF Championship kemerini kaybettikten sonra güreş okulu açtı.SummerSlam 2002'de güreşe döndü.
Hickenbottom dört kere dünya şampiyonu oldu.Üç kere WWE kemerini, bir kere de World Heavyweight kemerini kazandı.1995 ve 1996 yıllarındaki Royal Rumble'ları kazandı.Ayrıca ilk Grand Slam şampiyonu oldu.

Umaga



The Hardyler (Matt ve Jeff) def Lance Cade ve Trevor Murdoch Dünya Takım Şampiyonluğu Kemerlerini Korudular(15:18)[kaynak belirtilmeli]
Matt Murdoch'a Twist of Fate yaptıktan sonra Jeff'te Swanton Bomb yaptıktan sonra Matt tuş etti
Melina def Mickie James ve Kadınlar Şampiyonluğu Kemerini Korudu (9:02)[kaynak belirtilmeli]
Melina Mickie'ye Reverse DDT yaparak tuş etti.
Chris Benoit def Montel Vontavious Porter ve ABD Şampiyonluğu Kemerini Korudu (13:10)[kaynak belirtilmeli]
Benoit MVP'yi Inside Cradle yaparak tuş etti.
Umaga, Shane McMahon ve Mr. McMahon def Bobby Lashley Handicap maçında Mr.McMahon yeni ECW Şampiyonu oldu (15:45)[kaynak belirtilmeli]
Mr. McMahon Lashley'yi Shane ECW kemeriyle Lashley'ye vurduktan sonra Umaga iki Samoan Splashes yaptıktan sonra tuş etti
Mr. McMahon Yeni ECW Şampiyonu oldu.
Dünya Şampiyonu The Undertaker vs Batista Sağ Kalan Maçında berabere kaldılar.(20:23)[kaynak belirtilmeli]
Batista Undertaker'a Sahnenin Kenarına Spear yaptı.İki adamda hakem ona kadar sayarken kalkamadı.Sonuçta,Undertaker kemerini korudu.
John Cena def Edge, Randy Orton and Shawn Michaels Fatal Four-Way maçında WWE Championship Kemerini Korudu (19:21)[kaynak belirtilmeli]
Cena Orton'ı Edge'den gelen Spear'dan sonra tuş etti
"http://tr.wikipedia.org/wiki/WWE_Backlash" adresinden alındı.

UnderTaker


Mark William Calaway (d. 24 Mart 1963, Houston, Texas)
Calaway, 1990 Survivor Series ile WWE kariyerine başladı.sahne adı Undertaker olan Mark William Calaway ilk kez 1984 yılında güreşe başladı.Federal güreş federasyonlarında güreştikten sonra sırayla ECW ve WCW da güreşti. 1990 senesinde ise Mark William Calaway WWE ile görüşmeye gider ama Vince Mcmahon ona uygun bir karakter bulamaz. Sonradan bir gün telefonda Vince,Mark'a "Acaba Undertaker ile mi görüşüyorum?" der. Bundan sonrada Undertaker karakteri başlar. Undertaker adı ile ilk kez maç yaptığında yanında menajeri Brother Love vardır. Undertaker ismiyle dövüşen güreşçi 4 kez WWE şampiyonu, 2 kez World Heawyweight şampiyonu, 5 kez Dünya Tag Team şampiyonu, 1 kez de Hardcore Şampiyonu oldu. Üvey kardeşi Kane ile Brothers of Destruction Tag Team takımını kurmuştur.
Wrestlemania'da 17-0'lık yenilmezlik rekorunu elinde bulunduran güreşçi, yaklaşık 18 seneden beri WWE'de dövüşerek en uzun süredir bu sporu faal bir şekilde devam ettiren sporculardandır. WrestleMania 24 te dövüşmek için Edge'i seçmiştir. Bu maçı Submission ile kazanarak hakettiği World Heavyweight Şampiyonluğunu almıştır. Birkaç kez Batista ile Tag Team maçlarına da çıkmıştır. WCW Şampiyonluğu da vardır. Spikerler kendisini anons ederken ülkesini " Death Valley " (Ölüm Vadisi) olarak anons eder.
Haftalık "Smackdown!" programında Batista ile yaptığı Steel Cage maçında beraberlikler ayrılmış ama sonra Mark Henry gelip maçtan sonra ona saldırmıştır. Bu fırsatı kaçırmayan Money In The Bank şampiyonu Edge hakkını kullanarak yeni World Heavyweight Champion'u olmuştur.sonra gözden kaybolmuştur. Eylül ayında yapılan Unforgiven programında geri dönen Undertaker 16 Eylül gecesi maçı kazanmıştır. Daha sonra Vickie Undertaker ile Edge arasında bir maç ayarlamış ve "Bu maçı yenersen güreşe devam edeceksin ama yenilirsen güreşi bırakacaksın." der ve Undertaker kabul eder. Edge maçı hile ile yener ve Undertaker WWE'den atılır. Daha sonra Edge Vickie'yi sekreteri ile aldatınca Vickie Undertaker'a bir şans daha verir ve Summerslam'da Undertaker Edge ile Hell in a Cell maçında karşı karşıya gelir. Maçı Undertaker kazanır ve güreşe devam eder.2009 Summerslam'da CM Punk'a yaptığı chokeslam ile sürpriz bir dönüş yapmıştır.Haftalık Smackdown programında Jeff Hardy ve CM Punk Stell Cage şampiyonluk maçına çıkarlar.Maçtan önce genel müdür Tedyy Long gelir ve kaybedenin WWE den atılacağını , kazananın Breaking Point de Undertaker ın rakibi olacağını ve bu maçın submission (pes ettirme) maçı olacağını söyler.Maçı CM Punk kazanır ve Jeff Hardy WWE den atılır. Breaking Point de Undertaker maçı kazanır ama Tedyy Long bu maçı saymaz ve maçı tekrar başlatır.CM Punk undertakerepes ettirme hareketini yapar ama undertaker pes etmez undertaker kurtulmaya çalışırken aykları yere çarpar ve hakem zili çalar ve CM Punk kazanır undertaker şaşkınlıkla etrafına bakar pes etmediğini ve kurtulmaya çalıştığını tekrarında herkes görür ama kemer Cm Punk ta kalır.

Ted Diabese milyon dolar adam

Theodore Marvin DiBiase 18 Ocak 1954'te doğdu."Milyon Dolarlık Adam" olarak adlandırılan bir profesyonel güreşçidir. Eskiden Mark Calaway(The Undertaker) ile takımdı.Takım İsmi:Milyon Dolarlık Takım(The Million Dollar Dream)'dı. Bitirici Hareketi:Milyon Dolarlık Rüya'dır.
The Million Dollar Team Menejerleri:
Sherri Martel, Virgil, Jimmy "The Anvil" Neidhart

Ultimate Warrior



Güreşçi
Tuttuğu Gün Sayısı
Kazandığı Gün
Kaybettiği Gün
Bruno Sammartino
2,803
17 Mayıs 1963
18 Ocak 1971
Bob Backlund
2,135
20 Şubat 1978
26 Aralık 1983
Hulk Hogan
1,474
23 Ocak 1984
5 Şubat 1988
Bruno Sammartino
1,237
10 Aralık 1973
30 Nisan 1977
Pedro Morales
1,027
8 Şubat 1971
1 Aralık 1973
John Cena
380
17 Eylül 2006
2 Ekim 2007
Randy Savage
371
27 Mart 1988
2 Nisan 1989
Hulk Hogan
364
2 Nisan 1989
1 Nisan 1990
Diesel
358
26 Kasım 1994
19 Kasım 1995
Billy Graham
296
30 Nisan 1977
20 Şubat 1978
Ultimate Warrior
293
1 Nisan 1990
19 Ocak 1991
Yokozuna
280
13 Haziran 1993
20 Mart 1994
John "Bradshaw" Layfield
280
27 Haziran 2004
3 Nisan 2005
John Cena
280
3 Nisan 2005
8 Ocak 2006
Hulk Hogan
248
March 24 1991
November 27 1991
Bret Hart
248
March 20 1994
November 23 1994
Shawn Michaels
231
March 31 1996
November 17 1996
Steve Austin
175
April 1 2001
September 23 2001
Bret Hart
174
October 12 1992
April 4 1993
Brock Lesnar
152
September 16 2003
February 15 2004
Randy Savage
149
April 5 1992
September 1 1992
Shawn Michaels
140
November 9 1997
March 29 1998
Bret Hart
133
November 19 1995
March 31 1996
The Undertaker
133
March 23 1997
August 3 1997
Eddie Guerrero
133
February 15 2004
June 27 2004
John Cena
133
January 29 2006
June 11 2006
Kurt Angle
126
October 22 2000
February 25 2001
The Rock
119
June 25 2000
October 22 2000
Brock Lesnar
119
March 30 2003
July 27 2003
Triple H
118
January 3 2000
April 30 2000
'Randy Orton
105
7 Ekim 2007
Kurt Angle
105
December 15 2002
March 30 2003
Bret Hart
98
August 3 1997
November 9 1997
Chris Jericho
98
December 9 2001
March 17 2002
Steve Austin
91
March 29 1998
June 28 1998
Steve Austin
90
June 29 1998
September 27 1998
Brock Lesnar
84
August 25 2002
November 17 2002
Ric Flair
77
January 19 1992
April 5 1992
Edge
76
July 3 2006
September 17 2006
Hulk Hogan
70
April 4 1993
June 13 1993
Sgt. Slaughter
64
January 19 1991
March 24 1991
Sycho Sid
63
November 17 1996
January 19 1997
The Undertaker
63
May 19 2002
July 21 2002
Steve Austin
62
October 8 2001
December 9 2001
Steve Austin
56
March 28 1999
May 23 1999
Steve Austin
55
June 28 1999
August 22 1999
Kurt Angle
51
July 27 2003
September 16 2003
Big Show
50
November 14 1999
January 3 2000
Triple H
49
September 26 1999
November 14 1999
The Rock
44
November 15 1998
December 29 1998
Ric Flair
41
September 1 1992
October 12 1992
The Rock
41
February 15 1999
March 28 1999
The Undertaker
36
May 23 1999
June 28 1999
Triple H
35
May 21 2000
June 25 2000
The Rock
35
February 25 2001
April 1 2001
Triple H
35
March 17 2002
April 21 2002
The Rock
35
July 21 2002
August 25 2002
Sycho Sid
34
February 17 1997
March 23 1997
The Iron Sheik
28
December 26 1983
January 23 1984
Hulk Hogan
28
April 21 2002
May 19 2002
Big Show
28
November 17 2002
December 15 2002
Mankind
26
December 29 1998
January 24 1999
Shawn Michaels
25
January 19 1997
February 13 1997
Triple H
22
August 23 1999
September 14 1999
Rob Van Dam
22
June 11 2006
July 3 2006
Ivan Koloff
21
January 18 1971
February 8 1971
The Rock
21
April 30 2000
May 21 2000
Edge
21
January 8 2006
January 29 2006
Mankind
20
January 26 1999
February 15 1999
Buddy Rogers
19
April 29 1963
May 17 1963
Kurt Angle
15
September 23 2001
October 8 2001
Stan Stasiak
9
December 1 1973
December 10 1973
The Undertaker
6
November 27 1991
December 3 1991
Vince McMahon
6
September 14 1999
September 20 1999
Bob Backlund
3
November 23 1994
November 26 1994
The Rock
2
January 24 1999
January 26 1999
Hulk Hogan
1
December 3 1991
December 4 1991
Bret Hart
1
February 16 1997
February 17 1997
Kane
1
June 28 1998
June 29 1998
Mankind
1
August 22 1999
August 23 1999
Triple H
2 saat 24 dakika
7 Ekim 2007
Randy Orton
24 dakika
7 Ekim 2007
Yokozuna
2 dakika 37 saniye
4 Nisan 1993
André the Giant
45 saniye
5 Şubat 1988
Toplamda kemeri en uzun tutanlar [değiştir]
Sıra
Güreşçi
Kemeri Kazanma Sayısı
Kemeri Tuttuğu Toplam Gün Sayısı
1.
Hulk Hogan
6
2,185
2.
Bob Backlund
2
2,138
3.
Pedro Morales
1
1,027
4.
John Cenabet
3
793
5.
Bret Hart
5
654
6.
Steve Austin
6
529
7.
Randy Savage
2
520
8.
Shawn Michaels
3
396
9.
Diesel
3
358
10.
Brock Lesnar
3
355
11.
The Rock
7
297
12.
Kurt Angle
4
297
13..
Billy Graham
1
296
14.
Ultimate Warrior
1
293
15.
Yokozuna
2
281
16.
John "Bradshaw" Layfield
1
280
17.
Triple H
6
260
18.
The Undertaker
4
238
19.
Eddie Guerrero
1
133
Ultımate kemeri çok uzun süre tutamamıştır ama en iyi smackdownculardan birisidir.
Beef cake ile ezeli rakiptir ve honky tonky manin yani resimdeki adamın manejerinin saçlarını kesiyordur.

Yokozuna


Rodney Agatupu Anoa'i, ABD'li bir güreşcidir. Yokozuna ismi aslında Sumo güreşinin en üst ismidir. Yokozuna WWF`e geldiği zaman çoğu kişiyi yenmiştir. Menajeri ise Mr.Fuji`dir. 1966da doğup 2000 yılında ölmüştür.Otopsi sonucuna göre kalp krizinden ve kilo fazlalıgından ölmüştür.Bitirici hareketi banzai drop'tur.yani ikinci ipten rakipinin üzerine oturur.ağırlığı ise 525 lbs'dir.yani 280 -300 kg'dır.

Başarıları
UWA World Trios Championship kemeri 1 kere,
1993 Royal Rumble galibi,
WWF Heavywieght kemeri 2 kere ve
WWF Tag Team kemerini de 1 kere kazanmıştır.
"http://tr.wikipedia.org/wiki/Rodney_Anoa%27i" adresinden alındı.

Beef Cake

Beef cake smackdownun en eski oyuncularındandır.Ve en ezeli rakibi Honky Tonky man dir.

Andre


Bu liste kronolojik olarak WWE Championship kemerinin sahiplerinin listesidir. İlk olarak 1963'de resmileşmiştir.WWE smackdown brand'ının ana kemeridir.
WWE Championship kemerinin geçmişteki adları:
WWWF World Heavyweight Championship (1963 – 1971)
WWWF Heavyweight Championship (1971 – 1979)
WWF Heavyweight Championship (1979 - 1983)
WWF World Heavyweight Championship/WWF Championship (1983 – 2001)
WWF/WWE "Undisputed" Championship (Aralık 2001 – Ağustos 2002)
WWE Championship (2002 – Günümüze)

Hulk Hogan


Terry Gene Bollea (d. 11 Ağustos 1953 Augusta, Georgia), ABD'li emekli güreşçi, aktör ve showman. rey mysterio yuda çok sever Boy: 2.09 kilo: 154 Güreşe ilk defa 1970 yılında başlamıştır. WCW'de ve WWE'de güreşmiş, aynı zamanda WCW'de iken nWo'yu ( New World Order) kurmuştur. En büyük çekişmesi Andre the Giant'la olmuştur. 29 Mart 1988'de Wrestlemania 3'te tam 93.173 kişi bu maçı izlemeye gelmiştir. Maçı ise Hogan çok zor da olsa kazanmıştır. nWo'yu kurarak 15 sene sonra kötü adam olmuş, fakat WCW batıp, WWE'de de başarılı olmayınca nWo işi biter. Hogan da son kez Randy Orton ile bir maç yapar ve Hall Of Fame'e alınır ve emekli olur.En çok tanınmış amerikan güreşçisidir. Amerikan güreşini (WWE ,WWF,WCW vb.)dünyaya tanıtan en iyi isimlerden birisidir.

Rocky III filminde Hulk Hogan ve Rocky Balboa karşı karşıya

Hulk Hogan Rocky'i boyundan yukarı kaldırıp boğazını sıkarken
-WCW World Heavyweight title (6 Kere) -WWE Tag Team Titles (Edge ile 1 Kere) -WWF/E World Champion(6 Kere)(Ayrıca İlk WWF Kemerini 4 Yıldan Fazla Korumuştur.) -Royal Rumble Winner(1990,1991) -WWF,WWE,WCW world wrestling invisible(1989-......many times) -WWE Undisputed Kemeri... -wwe champions 2001

The Rock


The Rock often refers directly to, or is used as a common nickname, for:
In North America:
Alcatraz Island, California, the former site of a maximum security prison
Honolulu, Hawaii
Kidd Brewer Stadium at Appalachian State University in Boone, North Carolinasdapsıadklşdmsaldjsjdsadsamhgujkoojhgbhnjmkşlsda Ndsawsaational Hockey League's New Jersey Devils
Rochester, New York , Nebraska
The Rock (youth center), asad yosuth center in Phoenix, Arizona, on the campus of Grand Canyon University
Rockefeller Center in New York City
Rockland Community College, a SUNY College in Suffern, New York
Simon's Rock College of Bard in Great Barrington, Massachusetts
Slippery Rock University in Slippery Rock, Pennsylvania
land]], New York
In Europe:sd sadssdawedxa
Isle of Lewis, called "The Rock" by its younger inhabitants
Alum Rock, Birmingham, an inner-city area of the United Kingdom
Rockingham Motor Speedway, a race track in Northamptonshire, United Kingdom
"The Rock", the nickname for the bandstand at the Royal Military School of Music, Kneller Hall, London, England
The Rock, an area of Telford, Shropshire, England
Rock of Gibraltar
The Rock (club), a concert venue and nightclub in Copenhagen, Denmark
In Rest of World:
Corregidor, an island at the entrance to Manila Bay
Niue, an island nation in the South Pacific
Okinawa, Japan, nicknamed "the rock" by United States Marines during World War II
Ayers Rock, a natural rock formation in Uluru, Australia
The Rock, New South Wales, a town and railway junction in Australia
The Rock @ G-11, an amateur performing arts venue in Islamabad, Pakistan
The Foundation Stone, Jerusalem
Republic of Korea
)]], a 1996 summer blockbuster, that was set on Alcatraz
The Rock (Rachmaninoff), a composition by Sergei Rachmaninoff
The Rock (song), an instrumental piece from the album Quadrophenia by The Who
The Rock WCCC, a radio station in Connecticut, United States
The Rock (Alabama), a radio station in Alabama, United States
The Rock (New Zealand), a radio station in New Zealand
The Rock (news music), a television news music package
The Rock (painting), an oil piece by Peter Blume
Nicknames [değiştir]
The name of former WWE professional wrestler, actor Dwayne Johnson.
Rolling Rock, a brand of beer
the Chicago, Rock Island & Pacific Railroad, otherwise known as the "Rock Island Line", between 1975 and 1980
a basketball, as in "pass me the rock"
Bob "The Rock" Cooper, a World RPS Champion
Don Muraco, a former professional wrestler
Ole Anderson, a former professional wrestler
Pedro Rizzo, a mixed martial artist
Prudential Financial uses the Rock of Gibraltar as its corporate logo, and uses the slogan "Get a piece of the Rock" in its advertising
Christian symbolism [değiştir]
Saint Peter, often referred to as "The Rock", especially in Roman Catholicism, alluding to his being the foundation of the Christian church and Jesus calling him the rock upon which his Church would be built
Jesus Christ, frequently referred to as the "Rock of Salvation," "Rock of Ages," etc.
University landmarks [değiştir]
"The Rock" can refer to a boulder on a college campus that is commonly painted or decorated for special events:
The Rock (Michigan State University)
The Rock (University of Calgary)
The Rock (University of Michigan)
The Rock (The University of Southern Mississippi)
The Rock (University of Tennessee)
The Rock (Northwestern University)
Fraternity Rock (Kent State University)
Howard's Rock (Clemson University)

Stone Cold Steve austin


Stone Cold Steve Austin (d. 18 Aralık 1964), profsyonel Amerikan güreşcisidir.
WWE`nin sahibi Vince McMahon`nun sözünü hiç dinlememesiyle ünlüdür. Çoğu defa patronuyla dolaylı yollardan veya doğrudan tartışmış ve kavgaya dönüşmüştür. Fakat birçok başarıya imza atmıştır. Özellikle 30 güreşcinin yer aldığı Royal Rumble turnuvasını 3 defa kazanması büyük başarıdır. Rakiplerini genellikle Stone Cold Stunner adını verdiği özel bir hareketle yener.Sürekli bira içer ve bazen püskürtür.Saçlarını da hep kazıtır .Ayrıca güreşten emekli olduktan sonra bazı filmlerde oynamıştır.En son oynadığı film: "The Condemned"dir.Emekli olma sebebi ise artık titremeye başlaması ve doktorunun ona güreşmesi için izin vermemesidir ve son olarak Cyber Sunday 2008'de Batista vs Chris Jericho maçında hakem olarak çıkmasıydı. 1995'da Hall Of Fame olmuştur.

Matt Hardy




Matthew (Matt) Moore Hardy (d. 23 Eylül 1974) profesyonel Amerikan güreşçisi. Şu anda World Wrestling Entertainment'a (WWE) ait Smackdown brandinde çalışmaktadır. Hardy Boyz ve Team Xtreme'nin üyesi olarak kardeşi Jeff Hardy ve Lita ile beraber 1998 - 2002 arasında olduğu dönemde tanınmıştır.

Edge

Adam Joseph Copeland[7] (d. 30 Ekim 1973 - Ontario, Kanada)[9] Şu an WWE markası Smackdown'da güreşiyor. 1992'de ilk resmi maçını RAW adlı programda yapmıştır. Eski World Heavyweight şampiyonudur. İnvasyondan önce sakatlanıp kemeri bırakmak zorunda kalmıştır. (2007'de) 1996-2000 arası Christian'la tag team kurup dövüşmüştür. Tag team şampiyonu olmuşlardır.[10] 2006 yılında Randy Orton'la bir takım kurup D-Generation X'e karşı dövüşmüştür.

Adam Copeland
Parlamaya başladığı 1998'li yıllardan itibaren güreşe ortak ilgi duydukları lise arkadaşı Christian'la tam 7 kere Tag Team kemeri kazanmıştır. Sonra hikaye gereği Christian Edge'i kıskanarak ona saldırmıştır. Edge bundan sonra tek başına başarı göstermeye çalışsa da pek etkili olamamış ve Rey Mysterio, Hulk Hogan, Chris Benoit gibi isimlerle takım olmuş ve önemli başarılara ve maçlara imza atmıştır. Eylül 2004'de geçirdiği sakatlıktan dolayı Intercontinental Title'ı bırakmak zorunda kalmış, sakatlık sonunda iyi adam rolü tutmadığı için o da Rated R Superstar[7] olmuştur. Ekim 2004 başlarında takım arkadaşları Chris Benoit ve HBK'e bir spear hediye ederek aklınca onlardan üstün olduğunu kanıtlamıştır. 2006-2007 yılında 6 kişilik maçta galib gelir ve Money in the Bank çantasını alır daha sonra Undertaker ve Batista'nın kafes maçının berabere bitmesi üzerine yorgun Undertaker'a Mark Henry saldırınca Undertaker iyice biter bunun üzerine Edge ringe girer Money ın the Bank çantasıyla hemen Undertaker'la bir maç yapar bitkin Undertaker'ı hemen tuş etmeye çalışır fakat Undertaker kurtulur.Sonra Edge Undertaker'a bir spear çeker tuşa gider ve kariyerindeki ilk ağırsiklet kemerini kazanır.[11]
2007-2008 yıllarında o zaman ki Smackdown genel müdür Vickie Guerrero ile aşk yaşamış ve Batista,The Undertaker,Triple H gibi ünvan sahipleri ile bütün PPV'lar da ünvan maçına çıkmıştır. İlk olarak Batista'dan Vickie'nin planları sayesinde kemeri almıştır. WrestleMania 24 de gogoplata ile Undertaker' yenilir ve ünvanı kaybeder. backlash'te gogoplata ile yenilir ve sedyeyle çıkar. 1 hafta sonra Vickie Guerrero Undertaker'ın hareketi gogoplata'yı yasaklar ve kemeri Undertaker'dan alır. Daha sonra, Vickie eski ve yeni şampiyonların katıldığı 6 Man Battle Royal düzenler. Kazanan Judgement day'de Undertaker ile boşta kalan ünvan için dövüşçektir. Batista; Big show, Matt Hardy, MVP, Finlay ve Kane'i eledi ve gong çaldı. Batista galibiyetini kutlarken Vickie Edge'in güreşe dönme izni aldığını açıklar ve Edge baygın batistaya spear yaparak onu atar ve maçı kazanır. 3 hafta sonra over the top'ta Edge count out'la elenir. Undertaker kemer alacakken Vickie hakem Charles robinson'un yanlış karar verdiği düşüncesiyle kemeri vermez. 4 hafta sonra o.n.s. de tlc maçına çıkar.bu maçta kemer vardır ve Undertaker kaybederse atılacaktır. Undertaker tırmanan Edge'e bir last ride yapar ve iki masa kırılır. Sonra Undertaker alacak iken la familia(curt hawkins,zach ryder,chavo guerrero,bam neely) hep birden saldırır. Undertaker onları dövüp ringden atar ve merdivene tırmanır.ama Edge Undertaker'ı düşürür ve kemeri alır.
Haftaya Batista maç teklifi yapar Vickie ise Night of Champions'da dövüşmesi için tek şartın o akşam ki maçı kazanması gerektiğini söyler.Tag Team Maçı: la familia vs. Batista,c. delaney,funaki,nunzio dur. Batista, Chavo ve Curt'e spear, Edge'e spinebuster, Zach'e batista bomb yapar ve maçı kazanır. 3 hafta sonra Night of Champions'da Batista ile ünvan maçına çıkar. Özel hakem Chavo Guererro'nun yardımıyla Edge maçı kazanır. 2 hafta sonra draft'ta Batista RAW'a gider. Edge ise RAW'ı ziyaretinde CM Punk tarafından birden alt edilir. Money in the bank sahibi CM Punk hakkını kullanması sayesinde yeni şampiyon olur ve Edge ve Vickie küser. Ama önce vickie, Edge vs. Triple H WW şampiyonluğu için The Great American Bash'te maç ayarlar. 1 hafta sonra Big show vs. Edge maçınca edge sandalye yiyecekken vickie atlar ve barışırlar.ama The Great American Bash'de Edge, Vickie'ye yanlışlıkla spear yapar. HHH'de Edge' bir pedigree yapar ve maçı alır. Edge'e kızan Vickie,Undertaker'ı WWE'ye geri alır ve Summerslam'da bir Hell in a Cell maçı ayarlar. Edge Undertaker'la yapacağı maç öncesi Mick Foley'den yardım istemiş ancak Mick Foley geri çevirmiş ve Edge kendine güvenirse kazanır diyerek geçiştirince Edge ona saldırır. Edge vs. Undertaker maçında Edge kaybeder.
WWE Championship (4 kere)
World Heavyweight Championship (5 kere)
WWF/E Intercontinental Championship (5 kere)
WWE Tag Team Championship (2 kere) - Rey Mysterio (1 kere) ve Chris Jericho (1 kere)
WWF/E World Tag Team Championship (12 kere) - Christian (7 kere), Chris Benoit (2 kere), Randy Orton (1 kere), Hulk Hogan (1 kere) ve Chris Jericho (1 kere)
King of the Ring (2001)
Money In The Bank (2005,2007)